Благодарим за подкрепата!

Благодарим за подкрепата!
29 ноември, 2021

👋 Здравейте, аз съм Георги и добре дошли в ✨ безплатния блог ✨ на Научи.бг. Всеки месец ние от Научи.бг отговаряме на читателски въпроси за наука, видове обучения и всичко свързано с образование.



Изминалите три месеца бяха ключови за развитието на Научи.бг и новите ни начинания. Ето защо подкрепата ви беше жизненоважна и искаме да изкажем своята огромна признателност за отделените време и внимание!

blog image.png

Екипът на Научи.бг следи лично всеки коментар, всяко запитване и всяка реакция. Позитивната обратна връзка, която получаваме, ни помага да продължаваме да развиваме образователната сфера по посока на дигитализация и иновации.

Проучване

Близо 400 от вас взеха участие в наше собствено проучване за настроенията и очакванията в България спрямо онлайн обучението, частните уроци и състоянието на образователната система. Резултатите бяха повече от любопитни: половината родители и ученици са на мнение, че без частни уроци нямат шанс за влизане в желаната гимназия, а повечето запитани -- включително учители -- смятат, че новата обстановка води до повишаване на компютърната грамотност. Повече детайли можете да видите в някоя от редицата публикации в медии за проучването. Един от тези източници е Mediapool.

Медии

В тази връзка е време да благодарим и на българските журналисти, които дадоха трибуна на нашите усилия. Чрез тяхното внимание ние получаваме не само валидация, но и повишено обществено доверие, така че и тяхната подкрепата е безценна в тези ранни времена на развитие. Примери за такива медии са вече споменатите Mediapool,  БНР, Момичетата от града и Новите родители. Това е повече от обнадеждаващ край за първата година, в която съществуваме!

Отличие 256290655_278920170815090_39284273908640846_n.jpg

Много развълнувани сме и за признанието от състезанието за стартъпи Pitch2Pitch, където получихме една от големите награди. С голямо удоволствие ще можем да ползваме пространството на Networking Premium и куп удобства, а журито оцени не само досегашните постижения на екипа и платформата Научи.бг, но и потнциала за развитие.

Състезания

Една от любимите ни новости е секция „Състезания" в платформата. Тя предоставя календар с редица предстоящи олимпиади и други образователни надпревари в България, за да могат амбициозните ученици да намерят достойно поле за изява. Всеки може и да подаде заявка за добавяне на състезание, защото и там -- както навсякъде -- разчитаме на вашата бдителност и подкрепа!

МатериалиБГ

Вече може и да сте чули, че навръх Деня на народните будители дадохме старт на най-новия си проект -- МатериалиБГ. Тази онлайн платформа дава възможност на преподаватели от цяла България да публикуват или свалят полезни печатни и като цяло информационни материали. Брошури, плакати, инфографики, диаграми и други са на разположение -- безплатно или срещу заплащане по преценка на автора. Тази разработка е съвместна инициатива между нас и УчителвБГ.

Преподаватели

Задължително е да благодарим и на стотиците преподаватели, които избраха да се позиционират на платформата ни! Вече имаме над 200 специалисти, които са от различни градове и възрасти, а познанията им са както по добре познати предмети, така и в някои доста нишови дисциплини. Запазването на час с всеки от тях е бързо, лесно и сигурно, а за нас е удоволствие да дадем поле за изява на толкова талантливи сънародници!

Ще се радваме да видим вашите отзиви и идеи за бъдещо развитие, така че ни  пишете на info@nauchi.bg или във Фейсбук и Инстаграм. Благодарим ви още веднъж!