Частни учители: Всички

Коучинг и кариера
Привет! Моето име е Лилия – мислещ и любопитен човек, който обича да съчетава практика и теория, икономика и психология, вече 14 години в българска и международна работна среда. Развивайки своята кариера имах възможност да придобия редица практични умения като писане на резюме и мотивационно писмо, създаване на профили в социалните мрежи, представяне на интервю за работа, колко е важно да се развиваш като личност наред с изграждането на професионална кариера. (И още много други интересни въпроси, но тях ги има описани в моята автобиография :) Силният ми интерес към темите за развитие и подобрение на работните процеси, ме отведе към настоящата ми магистърска програма по "Организационна и социална психология”, с фокус в областта на човешките ресурси. Ако и ти си любопитна личност като мен и искаш да научиш повече как изглежда реалната работна среда, как да сте си взаимно полезни в нея или просто някой откровено да върне обратна връзка за твоята кандидатура, ще се радвам да бъда полезна и да предам наученото нататък.
Години опит: над 10
Специалност: Мога да окажа съдействие при загуба на мотивация и фокус, нужда от второ лице, с когото съвместно да се обсъждат идеи и конкретни стъпки, които да доведат до управление на учебен процес, вземане на изпит, кандидатстване за работа.
Вземи урок от Лилия Божинова
География
Мога да бъда полезен на всички ученици, но най- вече на тези 6-8 клас, тъй като и в момента преподавам на тази целева група. Умея безупречно да синтезирам най- важното от всеки географски въпрос и да го поднеса разбираемо и забавно с разнообразни примери от ежедневието ни, така че да не представлява никаква трудност за моите ученици. Завършил съм СУ ,,Климент Охридски" с успех от 5.62. Това което ми харесва в географията , е че тя е истинска наука и почти всеки факт може да бъде проверен при наличие на съмнения. Един от любимите ми методи е сравнителният анализ. Чрез него търсим прилики, разлики; плюсове, минуси и анализираме всеки географски казус. Силата на географията разбира се, е че тя работи с пространството, така, както никоя друга наука не умее; и другият задължителен метод, който прилагам в ежедневието си е картографският. Заповядайте да обсъдим заедно всеки географски въпрос, ще ми бъде изключително приятно да работим заедно и да постигаме напредък с всеки изминал урок. Ще забележите своят прогрес почти веднага. Към всеки от вас, ще бъде приложен индивидуален подход с внимание, уважение и разбиране.
Години опит: до 1
Вземи урок от Кристиян Кръстанов
Български и литература
Водила съм уроци по български език и литература на деца от 2-ри, 4-ти, 6-ти и 7-ми клас, но за кратко време - две година. Имам опит с по-малките ученици и мога да обясня по интересен начин "скучната" задължителна литература. Повече от всеки знам, че докато в математиката можеш да назубриш формулите, то по литература всичко е много по-трудно. Не можеш просто да научиш наизуст сюжета, трябва да разбереш какво точно се случва и защо, иначе на тезата на НВО си свършен. Смятам, че мога да обясня достатъчно добре и най-малките подробности, така че да станат понятни за всеки. Дали съм достатъчно добра по литература можете да се убедите сами. Спечелила съм няколко литературни конкурса, например първо място на конкурса на РБ "Сава Доброплодни" в Сливен. Над 15 мои произведения са били публикувани в книги и сборници. Била съм няколко пъти на челни позиции в олимпиади и състезания по български език.
Години опит: 1 до 3
Специалност: НВО, олимпиада по БЕЛ, конкурси по литература
Вземи урок от Ема Станкова
Математика
От две години се занимавам с подготовка за 3, 4, 6 и 7 клас. Всички мои ученици бяха приети в желаните от тях училища с много високи резултати. Работила съм с групи до 4 деца, както и индивидуално и онлайн и на живо. Моята цел е да накарам децата да обичат математиката и да я видят от друг ъгъл, като се забавляват докато решават. Една от най-силните ми страни е да ги накарам да повярват в себе си, защото когато има желание и страст, няма невъзможни неща. Обичам математиката и тя е моята страст. Всяка задача е едно предизвикателство за мен. Имам множество грамоти и медали от различни състезания, индивидуални и отборни - МБГ, Математически звезди, Математически боеве Созопол, Пролетни математически състезания, Олимпиада по математика и национален кръг на олимпиадата по финансова грамотност и други. Нека влезем заедно в света на математиката и да сътворим чудеса!
Години опит: 1 до 3
Специалност: да, НВО и състезателна математика, прием МГ и СМГ
Вземи урок от Rumi Lazarova
Психология и терапия
След като няколко години бях активен доброволец с кауза към Национален Алианс за работа с доброволци, където бях обучител на връстници, младежки лидер, координатор и работещ активно с деца и младежи по институции, продължих логично своето образование в сферата на психологията. Носител на приз "Рицар на добрата воля" за 2015 и Най- добрия човек в Пловдив за 2018, координатор на инициатива "¨Матрица на глада" - за превенция и информираност относно хранителните разстройства сред деца 12 - 19 години и техните родители, част от програмата на Пловдив 2019 - Европейска Столица на Културата и номинирана за най- добра доброволческа инициатива на годината за 2019 . Имам няколко проведени изследвания и няколко научни статии, публикувани в различни сборници, автор на поезия, проза, на научни статии. Преминала през редица обучения, повишаващи моята професионална квалификация. Към момента работя като психолог в Център за ранно детско развитие и на частно в областите на на хранителните разстройства, зависимостите , депресии, тревожни разстройства, паник атаки и др. Занимавам се и с коучинг и кариерно ориентиране, както и треньор и обучител на тиймбилдинг или обучения на теми, свързани с личностното развитие, психичното здраве, мотивация, коучинг, екипно взаимодействие и други. Успешно подготвям ученици за матури по философия и за кандидатстудентски изпити по психология. Ако ви трябва професионална консултация, човек, който да проведе вашето обучение или частни уроци по философия и психология,, не се колебайте да се свържете с мен. В района на Пловдив и Асеновград може и живи срещи, а може и работа и онлайн. Нека заедно извървим пътя към по-добрата версия на вашето Аз и заедно да постигнем промяната, която започва първо от теб самия!
Години опит: 1 до 3
Специалност: матура по философски цикъл, кандидатстудентски изпит по психология
Вземи урок от Катерина Чобанова
Химия
Завършила съм бакалавърска и магистърска степен в ХТМУ, специалност “Органичен синтез”, но да бъда учител за мен е призвание и продължих образованието си, за да придобия педагогическа специалност. Любовта ми към химията се зароди в тийнейджърските ми години, защото това беше едно от големите ми предизвикателства и постоянно имах нуждата да преодолявам и следващата “мистерия”, свързана с тази наука. Обичам да разкривам красотата на науката Химия пред деца и тийнейджъри, както и да разбивам митовете, че е толкова трудна и непосилна за научаване. В уроците си винаги използвам много примери и целта ми е да се развие логическо мислене, с което материала става много по-лесен и достъпен за всеки ученик. Химията е всичко около и в нас, цялата природа, всеки един процес и промяна, затова за мен е удоволствие да помагам на учениците си да разберат и да се заинтригуват от всичко това.
Години опит: 1 до 3
Вземи урок от Нора Ангелова
Математика
Аз вярвам, че всеки човек има потенциал за велики неща. Независимо дали сте дете, което не изпитва големи симпатии към математиката, ученик, който е притеснен дали ще влезе в желаното училище или пък такъв, чието любознание не е задоволено от училищната ви среда и искате да излезете възможно най-скоро на сцената на световната математика – бъдете сигурни, че аз мога да ви изведа до мечтаната цел. За последната една година имам 8 медала от международни олимпиади по математика, в конкуренция на повече от 20 държави, множество призови места на различни състезания и купа за вицешампион на България в решаването на алгебрични уравнения. Според мен най-голямата мотивация за едно дете е да надмине учителя си, а най-лесният път до там е трудолюбието. По време на моите уроци ще се научите не само да разбирате същността на математиката, свързвайки я нагледно със заобикалящата ви среда, но и да структурирате подготовката си по оптимален начин, което е едно от най-полезните качества на съвременния проспериращ човек. Към потенциалните ми бъдещи ученици, бих се обърнала така: дерзайте и никога не се страхувайте от света, помнете, че колкото и голям да е той, всяко дете носи в себе си потенциала да го надскочи. Аз съм тук, за да ви покажа, че невъзможни неща не съществуват и най-вече, че дори и да съществуваха – мечтите ви са далеч от тях, а ключът към сбъдването им се нарича мотивация, която аз с удоволствие ще ви дам!
Специалност: НВО, всякакви математически състезания(включително и международни) – МБГ, НОМ, BBB, FISO, Европейско кенгуру, ВМС, КМС, НЗМС, ПМС, ЕМС, и много други
Вземи урок от Ванеса Фудулска
Италиански
Здравейте! Казвам се Деси и вече повече от 10 години италианският е част от живота ми. Учила съм го в продължение на 9 години, като междувременно го използвах основно и в работата си в италианска компания, където съм го използвала непрекъснато. Чувствам, че имам много какво да дам както на ученици, на които предстои да завършат скоро училище, така и на възрастни, които с пгромно желание подхождат към италианския - от любов към културата или към самата Италия, споделяме общи възгледи и резултатът винаги е чудесен! Най-важните за мен постижения са в сферата на преподаването - имам опит с индивидуални уроци, а мои ученици, с които сме работили интензивно, са постигали абсолютно отлични резултати при кандидатстване в италиански университети. Методът, на който се уповавам най-силно, цели преди всичко справяне с т.нат. езикова бариера, която много често пречи дори на хора с отлична граматическа подготовка. Затова, който учи с мен, със сигурност ще има много поводи и провокации за разговор! И така, усмихнати хора, ако и за вас е безценно не само да пишете правилно на италиански, ами да не спирате да го говорите - аз съм вашият човек!😊
Години опит: 1 до 3
Вземи урок от Десислава Пеева
Български и литература
Здравейте! Аз съм начален учител с 13 години опит в преподаването на български език на деца, живеещи в чужбина. Ръководител съм на българско неделно училище. Мисля, че българчетата, живеещи извън пределите на България, трябва да знаят своя майчин език. Българските неделни училища са едно от местата, където това може да се реализира, но понякога разстоянията и ангажиментите не поз воляват. Освен това индивидуалната форма на обучение дава възможност за собствен ритъм на работа. Дистанционната форма е един от начините повече деца да се обучават, за да не загубят своите корени. Използвам различни методи на работа - в диалог с детето, дигитални ресурси, електронни учебници и помагала. Бъдете предвидливи и инвестирайте в бъдещето си! Научете езика на родителите си, за да можете да общувате свободно със своите роднини и приятели в България! Опознайте тази красива страна, нейните културни ценности, традиции и обичаи чрез езика!
Години опит: над 10
Вземи урок от Stoyanka Koleva
Математика
Здравейте 🙂 Аз съм Ива и от три години сбъдвам мечтите си. Започнах работа с деца от 5 до 12 години в Школа по математика "Аз мога". Там се обучих да преподавам ментална аритметика и се запознах с иновативния метод Jump Math. Това са ѝ децата, които ме вдъхновиха да се запиша да уча НУП. И аз съм им благодарна. Смятам, че всъщност децата са тези, които могат да научат възрастните на истинските, забравени от нас, неща. Чистота, искреност, сърдечност, любов, приятелство, доверие. Работила съм и в частна занималня в помощ на деца от начален етап с домашните работи. В момента работя с деца от начален и прогимназиален етап. Като още в началото откриваме какво е пропуснато да се усвои в предишен етап. Кое е това стъпало, което ни спъва да продължим? За мен математиката е диагноза. Тя е навсякъде около и дори в нас. Това се опитвам да покажа и на децата, с които работя. Както казва една моя ученичка, занимаваща се с музика, "от нея(математиката) не можем да избягаме". Затова в уроците си не само обяснявам това, което се учи в момента, но и с какво е свързано, от къде "тръгва", защо се учи, къде можем да го видим/срещнем. Представям различни начини за решаване на задачите (където е възможно). Работя с различни дидактични материали, онагледяващи на пръв поглед сложното и неразбираемо. Вярвам, че всяко дете има неограничен потенциал. Вярвам, че с подходящ, индивидуален подход всеки може да разбере и дори обикне математиката. Готови ли сте за приключения?
Години опит: 1 до 3
Вземи урок от Ива Христова
Български и литература
Имам 25-годишен педагогически опит. Работила съм както с ученици с интерес към литературата, така и с ученици със затруднения и липса на мотивация за учене. Мои ученици са се представяли отлично както на ДЗИ, така и на олимпиади (включително и национални), на кандидатстудентски изпити и конкурси. Ръководила съм курсове за подготовка на кандидатстуденти, клубове по интереси и клубове за ученици с обучителни затруднения по български език и литература. Имам опит в работа както с ученици с интерес към литературата, така и с ученици с пропуски и проблеми в овладяването на материала по български език и литература. В процеса на работа с учениците се стремя да използвам интерактивни методи на преподаване, да провокирам аналитично и критично мислене, да прилагам индивидуален подход към ученика. Всички пропуски може да се преодолеят, ако има лична мотивация и помощ от човек, който да подкрепя и ръководи стремящия се към развитие. Ще се радвам да помогна на всеки, който ми се довери.
Години опит: над 10
Специалност: НВО, ДЗИ
Вземи урок от Мария Кинтишева