Частни учители: Всички

Друго
Здравейте! Аз съм учител по български език за чужденци. Уроците по български език за чужденци са подходящи за всеки, който е любопитен и иска да научи повече за България; за всеки, който обича да учи чужди езици; за чужденци, които живеят в България и имат нужда от помощ, за да се интегрират по-лесно в средата; за българи, родени извън България, за които българският е втори език и искат да го изучават като чужд. Темите и текстовете от уроците дават възможност за изграждане на езикова компетентност, необходима на обучаемия да действа в българска среда. Съдържа информация относно бита и културата на българина – празници, храна, напитки, работно време, точност, подаръци... Уроците са на комуникативен принцип – усвояване на езикови структури чрез диалози (общуване), с приоритет на устната реч. Граматиката е от функционална гледна точка. Тренира се изразяването на определени комуникативни намерения (молба, съгласие, несъгласие с чуждо мнение, извинение и др.) Предвидени са игрови упражнения. За тези, които желаят по-задълбочени познания, уроците са различни. Те представят граматични, лексикални и комуникативни знания и умения в усвояването на българския език като чужд. Те също дават социокултурна информация за България.
Години опит: до 1
Вземи урок от Лилия Ненчева
Коучинг и кариера
Привет! Моето име е Лилия – мислещ и любопитен човек, който обича да съчетава практика и теория, икономика и психология, вече 14 години в българска и международна работна среда. Развивайки своята кариера имах възможност да придобия редица практични умения като писане на резюме и мотивационно писмо, създаване на профили в социалните мрежи, представяне на интервю за работа, колко е важно да се развиваш като личност наред с изграждането на професионална кариера. (И още много други интересни въпроси, но тях ги има описани в моята автобиография :) Силният ми интерес към темите за развитие и подобрение на работните процеси, ме отведе към настоящата ми магистърска програма по "Организационна и социална психология”, с фокус в областта на човешките ресурси. Ако и ти си любопитна личност като мен и искаш да научиш повече как изглежда реалната работна среда, как да сте си взаимно полезни в нея или просто някой откровено да върне обратна връзка за твоята кандидатура, ще се радвам да бъда полезна и да предам наученото нататък.
Години опит: над 10
Специалност: Мога да окажа съдействие при загуба на мотивация и фокус, нужда от второ лице, с когото съвместно да се обсъждат идеи и конкретни стъпки, които да доведат до управление на учебен процес, вземане на изпит, кандидатстване за работа.
Вземи урок от Лилия Божинова
Музика
Имам почти 40 години преподавателски опит, като силни страни за мен са това, че умея да насърчавам моите ученици да постигат успехи. Обяснявам кратко и много ясно. Ако не се разбере от първия път търся друг подход, за да постигна цета си. Затова мои ученици са лауреати на наши и международни конкурси, продължават обучението си в училища по изкуствата и в консерватории в България и чужбина. Най-добра съм в обучението по пиано, пеене и солфеж. Помагам при разчитане и разучаване, както и при изработването на произведенията. Мога да преподавам и по китара, блокфлейта, калимба, както и композиция, хармония и дирижиране. В онлайн обучението съм четвърта година. Работила съм и работя с ученици от Англия, Белгия, Гармания, Италия и САЩ. Използвам съвременните средства за комуникация и обучение. Моите ученици са и моето вдъхновение, така че ще се радвам да работим заедно.
Години опит: над 10
Специалност: Подготвям за кандидатстване в училища по изкуствата и консерватория по солфеж и теория на музиката, пеене.
Вземи урок от Ирина Димитрова
Италиански
Salve, казвам се Цветелена и преподавам езика на Данте от началото на ХХIв.* т.е. имам честта да разпростирам границите на италианския език от повече от 20 години. През това време, освен чисто професионални познания и умения, аз придобих опит в работата с хора от различни области** и в широк възрастов диапазон (деца, ученици, студенти и възрастни). Развих способност да общувам с разнороден кръг от лица, бързо да извличам информация и да съдействам на курсистите при дефиниране на техните нужди. Този аспект на работата ми помогна да се науча как да структурирам и адаптирам материала в зависимост от индивидуалните силни страни на обучаемите, как да ги мотивирам. По време на работата ми до момента са ми били предоставяни задания с увеличаващ се обем на отговорности, посредством които аз имах възможността да усъвършенствам организационните си, диагностични, информационни, методически, посреднически и комуникативни умения. Професионалният ми опит и лични качества ми дават основание да смятам, че бих могла да отговоря на високите стандарти за качествено чуждоезиково обучение, изисквани от Вас като ценители на италианската култура и език. Това, което ме привлича в преподаването по италиански език, е разнообразието от проекти, предизвикателството да предложиш иновативно решение и динамиката на работа, която изисква непрекъснато придобиване и прилагане на знание. Убеденa съм, че постиженията ми в тази област са ме подготвили добре и аз мога да допринеса значително за създаването на базисни и/или специализирани комуникативни умения и овладяване на особеностите на италианският език, предоставяйки достатъчно ценни практически насоки за по-лесното му и трайно усвояване и използване. В досегашната си практика аз успях да постигна това създавайки атмосфера на творческо и непринудено обучение, бидейки комуникативна и асоциирана личност, решена да намери правилния подход към всеки един човек. *Преподавател по италиански език в ЧПГ „Образователни технологии”; 95-то общообразователно училище ”Проф. Ив. Шишманов”; ЧСУ по ИЧЕ „Артис“; УК "Джани РоДари"; ЧОУ "Джани РоДари". Преводач с италиански език към „Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД. ** Корпоративно обучение по италиански език на служителите на водещи италиански и български фирми в сферата на енологията, модата и дизайна, строителството, зелената енергетика и т.н.
Години опит: над 10
Специалност: CELI, CILS, PLIDA, HBO, ДЗИ, поправителни и приравнителни изпити, обучение на деца, бутиково обучение
Вземи урок от Цветелена Емилова
Английски
Изключително амбициозен и мотивиран за успехи в професионалната сфера преподавател съм и умея да вдъхновявам хората около себе си.Сработвам се изключително добре с деца и възрастни поради индивидуалния подход и дружелюбното отношение към тях.Работя най-благополучно с деца от 1-8 кл. и възрастни от нива А1-B2.Трудът ми е признат на национално и международно ниво, като най-значимите за мен постижения са "Учител на годината 2019","Неофит Рилски 2020","Най-отдаден учител 2021" от Cambridge university и "Иноватори на годината" от Council of Innovations of Finland.Обичам да напомням на учениците си, че английският език е пътят към успеха им в бъдеще. Много често в обучението на учениците използвам метода на играта след усвоените нови знания, защото от практиката си съм се убедила, че действа мотивиращо,разтоварващо,интересно и забавно и състезателно и нахъсващо за включване и на по-слабите ученици в учебния процес.Използвам много интерактивни ресурси, както и разработвам мои според нуждите на урока. "Пътят на успеха започва с мен" ;)
Години опит: над 10
Вземи урок от Айтен Кязимова