Радио София - БНР

Нова платформа подпомага учениците с индивидуални уроци от проверени учители

От края на месец март 2021 г. платформата nauchi.bg подпомага учениците, които търсят индивидуални уроци по даден предмет. Създатели са Даниел Туечки и Георги Кирилов.

received_420340059662786.jpeg

„Разбрахме, че има нужда от някакви нови инструменти, които да помагат на учителите и учениците в училище и извън него. С Дани направихме нещо страхотно, което се използва вече от 200 учители. Това дава помощ на тях, да се свързват с учениците чрез онлайн методите. Помагаме на учителите как да намират аудитория от деца, на които те да преподават частни уроци“, каза в студиото на Радио София Георги Кирилов.

Преди да бъде регистриран в платформата, всеки учител се проверява. Те преминават и интервюта, в които доказват своите компетентности. Учителите могат да бъдат избрани и чрез видеопредставяне, в което разказват за своя професионален опит. Уроците, които дават на учениците са индивидуални.

„Учениците могат да взимат частни уроци без да излизат от дома си“, добави Даниел Туечки.

Той допълни, че платформата не изисква инсталация на допълнителен софтуер, за да бъде използвана.

Преди да въведат в експлоатация платформата си, Даниел и Георги провеждат анкета сред родители и ученици. Тя показва, че половината от родителите не смятат, че детето им може да влезе в дадено училище без частни уроци.

Платформата се надгражда постоянно, като в момента двамата създатели разработват единен календар, който да включва всички състезания по всички предмети, в различните области.

Цялата статия и подробности от звуковия файл тук.

Източник: БНР