Будни младежи от Бургас организират състезание по математика и физика

Будни младежи от Бургас организират състезание по математика и физика
9 май, 2022

👋 Здравейте, аз съм Георги и добре дошли в ✨ безплатния блог ✨ на Научи.бг. Всеки месец ние от Научи.бг отговаряме на читателски въпроси за наука, видове обучения и всичко свързано с образование.



В днешната статия ви представяме една страхотна инициатива, създадена от ученици за ученици. Става дума за ППМГ Бургас Challenge - безплатно състезание по математика и физика, чието четвърто издание предстои в края на май! В следващите редове ще ви разкажем кой го организира, как се случва записването, каква подготовка е необходима и още куп ценна информация!

За състезанието

Инициативата стартира през 2019 г. и се организира предимно от ученици и абитуриенти, завършващи Математическата гимназия в Бургас. Подкрепа намират в училищното настоятелство, както и във външни партньори, които подпомагат прекрасната идея. Всяка година младите ентусиасти подбират интересни и предизвикателни задачи, които поднасят на участниците в удобен и иновативен онлайн формат. Над 400 са любознателните ученици, включили се до момента в надпреварата, а тепърва предстои провеждането на тазгодишното издание! Не пропускайте да погледнете точните дати и разпределението по възрастови групи тук.

javier-quesada-qYfwGVNJqSA-unsplash.jpg

Подготовка и записване

Състезанието е напълно безплатно, провежда се дистанционно и е насочено към ученици от 5 до 12 клас. Разбира се, по-малките малчугани също могат да се включат в надпреварата, стига да проявяват желание и мотивация. Участието се заявява бързо и лесно, чрез онлайн регистрация в сайта на инициативата. Вероятно се питате каква подготовка е необходима и какво е нивото на трудност? Организаторите съветват всеки бъдещ участник да потренира със задачите от миналите издания, за да се ориентира какъв тип задачи се включват и да се подготви максимално добре.

В заключение

Ние, от Научи.бг, намираме подобни инициативи за истински вдъхновяващи! Ако сте ученик или родител, чието дете проявява интерес към точните науки, не губете време и се насочете към формата за регистрация. Ако пък желаете да подпомогнете инициативата и да подкрепите организаторите, не се колебайте да се свържете с младия екип на посочените в сайта контакти.